Ivana večeras brani dijamantski trofej

Finale Dijamantske lige doneće odgovor na pitanje Milojka Pantića da li Amerikanka Britni Ris spava mirno posle svetskog zlata i jesu li Tijana Bartoleta i Darija Klišina zaista ove sezone bolje od nesuđene svetske šampionke. Bez medalje iz Londona, a sa dobro prikačenim startnim brojem i visoko podignutom punđom, Ivana Španović večeras (18.45) u Briselu brani dijamantski trofej protiv rivalki koje je pre tri nedelje pobedila, ali je ostala bez titule zbog otkačenog delića papira na leđima.

Uoči čuvenog memorijala „Van Dam“ ne broje se zihernadle, a ni bodovi sa kvalifikacionih mitinga, na kojima je aktuelna šampionka ostvarila jednu pobedu (Lozana) i jedno drugo mesto (London). Na preostalim nije učestvovala zbog povreda.

U atletskoj Ligi šampiona od ove sezone važe nova pravila, pa je sveobuhvatni pobednik onaj ko slavi u finalu. Ivana ima isti zadatak kao u Londonu, da preko Risove, Bartolete i Klišine skoči na tron.

– Zlatna, srebrna i bronzana devojka iz Londona, ili devojka koja je izgubila svetsku titulu zbog startnog broja? Ivana Španović ima najviše toga da dokaže. Ne propustite ovaj događaj – navodi se u najavi na sajtu Svetske atletske federacije IAAF.

Trener Goran Obradović je posle planetarnog šampionata rekao da inat nije emocija sa kojom bi Ivana trebalo da se takmiči na narednim mitinzima. Dijamanti nisu uteha za svetsko zlato, već odraz sjaja, klase i večnosti atletičara, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

atletikaIvana Španović
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Dijamanti nisu uteha ! „ŠTA SE BROJI“- ziher(nadle)