Izvršni odbor FS S: Suđenje dobro, novi grb na dresu

BEOGRAD – Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FS S izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije, poruka je sa današnje sednice Izvršnog odbora FS S.

„Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike Savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističei, Izvršni odbor izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija Saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. „Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciracge dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA“.

FS S duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice.

Istovremeno, usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije.
„Institucionalni, dosadašnji grb Saveza, ostaje kao zvanični grb FS S, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FS S. Ovo odvajanje grbova uradheno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni šti“, poručuju iz FS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar