Izvučeni parovi za kvalifikacije za EP u fudbalu, Srbija dobila rivale

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se 2020. godine održati u čak 10 država.

„Orlovi“ su voljom žreba u Dablinu smešteni u grupu B zajedno sa selekcijama Portugala, aktuelnog evropskog šampiona, Ukrajine, kao i Litvanije, koja je igrala sa „orlovima“ u Ligi nacija. Poslednji protivnik naše selekcije jeste Luksemburg.

To znači da će Beograd ugostiti Kristijana Ronalda, koji nije igrao u novoformiranom takmičenju, ali bi trebalo da igra u kvalifikacijama za EP.

Takmičenje u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat počinje u martu, a okončaće se u novembru naredne godine. Tada će biti poznato kojih će se 20 reprezentacija (po dve najbolje iz svake grupe) plasirati na prvenstvo, a konačan broj učesnika biće poznat posle završnih turnira u Ligi nacija.

Da podsetimo, Srbija je pred ovaj žreb bila smeštena u treći šešir, pa pored reprezentacija koje su se našle s njom, nije mogla ni da igra sa tzv. Kosovom.

Naša selekcija će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne Evropskog prvenstva, na kom nije učestvovala od 2000. godine, a ukoliko joj to ne uspe, imaće još jednu šansu, i to u plej-ofu Lige nacija.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – GRUPA B

Portugal

Ukrajina

SRBIJA

Litvanija

Luksemburg

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Evropsko prvenstvokvalifikacije
Komentari (0)
Dodaj komentar