Jokićev meč za istoriju plej ofa NBA – najveća minutaža u poslednjih 66 godina (video)

Nikola Jokić je na meču protiv Portlanda, koji je rešen pobedom Blejzersa posle četiri produžetka (140:137), na terenu proveo čak 65 minuta! Srpski centar je tako ispisao istoriju najjače košarkaške lige na svetu, prenose sportski mediji.

Od davne 1953. godine nijedan igrač nije odigrao više minuta na jednoj plej-of utakmici NBA lige od Nikole Jokića! Red Roka i Pol Simor postavili su rekord u plej-ofu, pošto su pre 66 godina odigrali po dva minuta više.

Vidno iscrpljen, Nikola je na konferenciji pričao o svojoj minutaži i bolnom porazu Nagetsa.

„Da budem iskren ne mislite o tome koliko ste vremena proveli na terenu. To vam ne znači mnogo jer vi samo mislite o tome kako ćete doći do pobede. Naravno, nakon meča se osete posledice. Mislim da je 65 minuta puno, ali jasno je da neću izaći iz igre u četvrtom produžetku zbog umora“, rekao je Nikola.

Jokić je istakao da se njegovo telo trenutno nalazi u jako dobrom stanju.

„Uvek pričaju kako nisam u dobroj fizičkoj spremi… U veoma dobroj formi sam. Ne znam o čemu pričaju pojedini. Kada sam došao u ligu možda sam bio malo debeljuškast. Ali sada nema neke preterane razlike“, rekao je Nikola.

Nikola je upisao i još jedan tripl-dabl na ovom istorijskom meču, postigao je 33 poena, imao je 18 skokova, 14 asistencija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

DenvernbaNikola Jokić
Komentari (0)
Dodaj komentar