Jovović: Ugledali smo se na devojke; Podraščanin: Zasluženo

PARIZ – Srednji bloker odbojkaše reprezentacije Srbije Marko Podraščanin rekao je da se tim potajno nadao da može da dođe do zlatne medalje.

„Od prve utakmice na EP verovali smo u sebe i znali smo da ako budemo igrali dobro iz utakmice u u utakmicu da možemo da dođemo do kraja. Potajno smo se nadali da možemo do zlata. Nismo dobro otvorili utakmicu, ali kasnije je počeo da nam ulazi servis i da se branimo dobro. Posle neverovatnog polufinala sa Francuskom, sasvim zasluženo smo osvojili zlato“, rekao je Podrščanin posle meča za RTS.

Podrašcanin je istakao se Srbija na evropski vrh vratila posle osam godina i zahvalio se svima na podršci kako u Srbiji, tako i onima koji su ih podržavali u Parizu, ali u onima u zemljama iz regiona.

„Proradilo je naše zajedništvo, naš inat, gde smo pokazali kada igramo zajedno, kada igramo srcem za našu zemlju da možemo sve“, rekao je Podrašcanin.

Dizac srpskog tima Nikola Jovović čestitao je svojim saigračima na velikom uspehu.

„Svaka čast igračima, stručnom štabu, svima… Igrali smo srcem, imali smo odličnu taktiku. Nervoza u prvom setu, previše grešaka… Pobeda od 3:1, zlato je zlato. Prvi put da je ova generacija to uspela, dva puta smo bili treći. Fenomenalan uspeh. Ugledali smo se na devojke, koje su uvek zlatne, uvek su bile reper kako treba da ih sledimo. Čestitam i njima, svaka čast za srpsku odbojku. Nadam se da će još mnogo dece zbog nas da počne da trenira“, rekao je Jovović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar