Kakav biser: Uhvatili ga kako vara u humanitarnoj trci

Nemački vozač formule 3 Daniel Abt kažnjen je s deset hiljada evra zbog toga što je varao u humanitarnoj virtuelnoj trci.

Abt je kažnjen jer je u humanitarnoj trci Formule E „Race at Home Challenge“ na kojoj se prikupljao novac za UNICEF, angažovao profesionalnog igrača da igra umesto njega.

U „Race at Home Challengeu“ učestvuje 22 vozača formule E, a Abt nakon četiri kola nije uspeo da sakupi nijedan bod. Nakon toga je angažovao 18-godišnjeg Lorenza Hoerzingana koji se takmiči u FE Challenge seriji, prvenstvu za vozače Esporta. Već u prvom nastupu Hoerzingan je pod Abtovim imenom osvojio treće mesto. Međutim, provjerom IP adrese otkriveno je da Abt nije bio za upravljačem nakon čega je isključen iz trke zbog nesportskog ponašanja

Kažnjen je i sa 10.000 evra koje će morati da uplati nekoj od humanitarnih organizacija.

– Želeo bih da se izvinim Formuli E, svim svojim navijačima, svom timu i svojim kolegama. Nisam to shvatio toliko ozbiljno koliko je trebalo. Naročito mi je žao zbog toga jer znam koliko je posla uloženo u ovaj projekt organizacije Formule E – rekao je 27-godišnji Nemac, a prenosi Hina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

formulatrkavaranjevozac
Komentari (0)
Dodaj komentar