Kako je Milojević vratio sjaj Zvezdi za samo 14 meseci?

BEOGRAD – Trener Vladan Milojević za samo 14 meseci vratio je fudbalski klub Crvena zvezda tamo gde bi morao da bude – među velikanima u Ligi šampiona.

Više od dve decenije bivši šampion Evrope nije bio „ni na mapi“ Starog kontinenta, a onda je Milojević povratkom u matični klub, tiho, ne pompe i obećanja pomerao granice uspeha.

Tim koji je u junu prošle godine uzeo bio je raštimovan i bez vere u uspeh, a onda ga je prvo predvodio do grupne fazu Lige Evrope posle decenije, da bi kasnije i obezbedio „evropsko proleće“ nakon 26 godine pre eliminacije od jačeg CSKA iz Moskve.

Uporedo na domaćoj sceni dominantno je došao do titule prvaka Srbije, uz pobedu nad Partizanom (2:1) ovog aprila kao uvod u leto i ono što sledi – pisanje jednog od najvećih uspeha u istoriji Crvene zvezde.

„Koliko je realna Liga šampiona? Uhhhh“, takav je bio odgovor Milojevića na pitanje Tanjuga na početku priprema ove sezone.

Baš tom referencom vodio se sve vreme u Zvezdi – bez velikih reči, uz jedino obećanje da može da garantuje samo žestok rad.

U kvalifikacijama su redom padali letonski Spartaks (0:0, 2:0), litvanska Suduva (3:0, 2:0), Spartak iz Trnave (1:1, 2:1) i na kraju austrijski prvak Salcburg (0:0, 2:2) i to na Red Bul areni, gde je prema sopstvenom priznanju učio trenerski zanat.

Prvim plasmanom Zvezde od novog formata Lige šampiona Milojević je stao u red sa najvećim trenerskim veličinama kluba za kratko vreme, pa ćemo u Beogradu gledati tri velika spektakla.

A ne tako davno, pre samo četiri godine, crveno-beli su bili izbačeni iz Evrope zbog finansijskih dugovanja…

Sada će da se (ponovo) trese čuvena mušema na stadionu „Rajko Mitić“, ali u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja.

Za takav podvig najveće zasluge bez dileme idu Milojeviću…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaMilojević
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Mirko

    Tako sto je drzava upumpala 60 miliona evra u Crvenu Zvezdu u poslednjih par godina, zato sto kradu u domacoj ligi na svakom koraku, tako sto dovode igrace od po 2,5 miliona evra a duguju desetine miliona, tako sto im banke oprastaju dugove i same se gase posle toga !!! !!!! Tako sto im gasprom daje 4,5 miliona svake godine a Telekom jos milion od gore tako sto svi drugi u zemlji ne dobiju ni stiti deo svi zajedno. Eto tako je Zvezdin „Murinjo“ za 14 meseci uspeo..sta god vec ste napisali !!! 30 igraca na spisku svaki drugi placen po milionce minimum ..eto tako ali nema veze nece ni njegova do zore a onda ce biti svasta !!!