Kamp Bogdana Bogdanovića 26. i 27. juna u Beogradu

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović održaće 26. i 27. juna u Beogradu košarkaški kamp za devojčice i dečake rodjene 2002, 2003. i 2004. godine.

„Kao mali i ja sam posećivao košarkaške kampove. To je jedan od najsrećnijih perioda u mom životu. Basket za koji živim, pravo društvo, aktivnosti na terenu i pored njega… Uvek bi se vratio u te godine, jer to je period koji se duboko ureže u sećanje svakog mladog čoveka“, rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Na kampu učestvovati od 40 od 45 dečaka i 10 do 12 devojčica iz regiona, a Bogdanović je rekao da će gosti kampa biti srpski reprezentativci, poznati treneri i košarkaši radnici.

Upitan ko su mu bili idoli kada je odrastao, Bogdanović je kazao da su mu to uglavnom bili reprezentativci Jugoslavije.

„Imao sam više idola. Od naših košarkaških legenda to su bili Aleksandar Saša Djordjević, Predrag Danilović i Dejan Bodiroga. Uglavnom su to bili igrači koji su igrali na pozicijama bekova, dakle, na mestu koje i ja pokrivam. Što se tiče stranih igrača, onda je to svakako Kobi Brajant“, rekao je on.

Bogdanović je poručio polaznicima kampa da slede svoje snove i vredno treniraju.

„Nema sumnje da je to rad, vredno treniranje, usvajanje novih znanja i tehničkih i taktičkih zahteva. Ali ima još nešto – to su snovi. Snovi koji vas vode napred, snovi koji u jednom trenutku počnu da se ostvaruju, da postaju java. Kada vratite film i kada spoznate da ste uradili nešto o čemu ste sanjali – od toga nema lepšeg osećanja“, rekao je Bogdanović.

Konferenciji za novinare u tržnom centru „Ušće“ prisustvovali su i dirketor kampa Miodrag Radović i koordinator Milan Josić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar