Karikatura Serene Vilijams koja skače po reketu šokirala svet (foto)

Incident Serene Vilijams sa sudijom Karlosom Ramosom u finalu US Opena još uvek puni novinarske stupce. U meču za tutulu poslednjeg Grand Slema sezone, američka teniserka izgubila je od Japanke Naomi Osake (2:6, 4:6).

Finale je, međutim, obeležila svađa u kojoj je Serena sudiju nazvala lopovom, zbog čega je kažnjena gubitkom gema koji je na kraju koštao titule u Njujorku. Bes Vilijamsove kulminirao se razbijanjem reketa na terenu.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1039406186876088320

Upravo taj trenutak iz finala bio je inspiracija australijskom karikaturisti Marku Najtu. Serena je prikazana kako skače po reketu, a sudija njenoj protivnici govori: „Možeš li je jednostavo pustiti da pobedi?“

Mnogima je ta karikatura vrlo uvredljiva i nazvali su je „seksističkom i rasističkom“ te je autor dobijao pretnje smrću. List Herald Sun u kojem Najt radi stao je u obranu svog karikaturiste ističući kako „karikatura nema apsolutno nikakve veze sa polom i rasom osoba koje su na njoj nacrtani“.

– Naglasak je stavljen na sramotno Serenino ponašanje u finalu. Velika prvakinja razočarala je svojim ponašanjem i to su svi videli, karikatura to i pokazuje – piše u saopštenju Herald Suna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karikaturaSerena Vilijams
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Serena je zaslužila da bude suspendovana sa wta tura, kao što je bio i Viktor Troicki zbog sličnog ponašanja i sukoba sa sudijom. Da je iz Srbije sigurno bi tako i bilo ali velikoj Amerikanki se sve oprašta!!!!

  • Anonimni

    Dirljivo! Dokle ide bolesna ambicija.