Kimih: Nagelsman je izvanredan trener, ništa više ne mogu da kažem

FRANKFURT – Fudbaler Bajerna Džošua Kimih izjavio je danas da je šef stručnog štaba minhenskog kluba Julijan Nagelsman izvanredan trener, prenosi AP.

Kiker i Bild preneli su sinoć da će Nagelsman dobiti otkaz, pošto je Bajern posle poraza od Leverkuzena pao na drugo mesto na tabeli Bundeslige.

„Mogu samo da kažem da je Nagelsman izvanredan trener. Zaista, imao sam mnogo trenera i mnogo vrhunskih trenera, a uprkos tome, mogu lako reći da je među moja tri najbolja trenera. Kako sada stvari stoje, razumete da ništa više ne mogu da kažem“, rekao je Kimih uoči prijateljskog meča između Nemačke i Perua.

Kiker je naveo da će Nagelsmana da zameni Tomas Tuhel, koji će danas ili sutra doputovati u Minhen na završne pregovore sa čelnicima Bajerna. Rukovodstvo aktuelnog nemačkog šampiona nije želelo da komentariše ove informacije.

Nagelsman (35) je Bajern preuzeo 2021. godine kada je na klupi minhenskog kluba zamenio sadašnjeg selektora Nemačke Hansija Flika. Nagelsman je pre Bajerna trenirao Lajpcig i Hofenhajm. On je sa Bajernom osvojio jednu titulu u Bundesligi i dva nemačka Superkupa.

Bajern će prvog aprila igrati protiv Dortmunda derbi meč 26. kola Bundeslige. Minhenski klub će 11. aprila odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Mančester sitija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar