Kirjos: Želim da idem do kraja, nadam se da je to moguće

NJUJORK – Australijski teniser Nik Kirjos priznao je da je odigrao sjajan meč protiv Rusa Danila Medvedeva u osmini finala Ju-Es opena, prenose američki mediji.

Kirjos je posle skoro tri sata pobedio Medvedeva 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2 i izborio plasman u četvrtfinale turnira u Njujorku. Ovo je bio peti međusobni duel ruskog i australijskog tenisera, a četvrti trijumf Kirjosa.

„Bio je to sjajan meč, Danil je branilac titule. Bilo je mnogo pritiska na njegovim ramenima. Igrao sam vrlo dobro u poslednjih nekoliko meseci. Kakvo mesto da ovo uradim, pun stadion u Njujorku, izuzetno sam srećan“, rekao je Kirjos.

Australijanac je ove sezone igrao u finalu Vimbldona gde je poražen od Novaka Đokovića 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). On je poručio navijačima da želi da osvoji Ju-Es open.

„Ne želim da razočaram publiku. Na putu smo već četiri meseca, svi imamo porodice koje želimo da vidimo. Želim da idem do kraja, nadam se da je to moguće“, istakao je Kirjos.

Australijanac će u četvrtfinalu igrati protiv još jednog Rusa Karena Hačanova, koji je bio bolji od Španca Pabla Karenja Buste 4:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:3.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar