Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije

RIM – Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije Đorđo Kjelini, nakon propuštene šanse da se Italija kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru, odlučio je da se povuče iz nacionalne selekcije.

Kjelini je, nakon pobede Juventusa protiv Sasuola saopštio da će poslednji put u junu u Londonu, na meču protiv Argentine, istrčati na teren u nacionalnom dresu.

„Oprostiću se od reprezentacije na stadionu Vembli, gde sam doživeo vrhunac svoje karijere osvajanjem Evropskog prvenstva“, rekao je Kjelini za „DAZN“.

On je naveo da bi voleo da je mogao da se oprosti od nacionalnog tima „lepšim sećanjima“, ali da će utakmica u junu zasigurno biti njegova poslednja u dresu Italije.

Ostavio je otvoreno pitanje da li će i dalje uopšte igrati fudbal.

Ugovor sa Juventusom ističe mu 2023. godine.

„Moja ljubav prema Juventusu neće nikada prestati. Moram sada sve da izvagam do kraja sezone i razgovaram sa porodicom šta je najbolje“, rekao je 37-ogodišnji italijanski fudbaler.

Najavio je da će konačnu odluku o nastavku klupske karijere doneti 11. maja, kada Juventus igra Kup Italije protiv Inter Milana.

Kjelini je debitovao u dresu Italije u novembru 2004. godine i od tada je odigrao 116 utakmica u nacionalnoj selekciji, a postigao je osam golova.

Sa Juventusom je od 2012. do 2020. godine devet puta postao prvak Italije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar