Klipersi pobedili San Antonio, šest poena Marjanovića

Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedilii su noćas na svom terenu San Antonio sa 105:86 i prekinuli niz Spursa od šest pobeda u NBA ligi, a za poraženi tim srpski košarkaš Boban Marjanović postigao je šest poena.

Kris Pol predvodio je Kliperse do pobede sa 28 poena i 12 asistencija. On se samo dva sata pre početka utakmice vratio iz Oklahome sa sahrane Ingrid Vilijams, supruge svog bivšeg saigrača i pomoćnog trenera Tandera Montija Vilijamsa. Ona je poginula u saobraćajnoj nesreći.

„To je mnoge stvari stavilo u perspektivu. Na kraju, ovo je samo košarka“, rekao je Pol posle utakmice.

Pobedi Klipersa doprineo je Džamal Kroford sa 19 poena i šest asistencija, dok je Džej Džej Redik dodao 17 poena. Deandre Džordan postigao je devet poena, ali je imao 17 skokova.

U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Toni Parker sa 14 poena, Dejvid Vest postigao je 12 poena, a Lamarkus Oldridž 10. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od devet minuta, postigao je šest poena i imao je tri skoka i asistenciju.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu Čikago sa 106:95 i ostvarili 39. pobedu u ligi. Lebron Džejms predvodio je Kavalirse do pobede sa 25 poena, devet skokova i devet asistencija, a Kevin Lav dodao je 15 poena i 15 skokova. Kajri Irving postigao je 19 poena, a Tristan Tompson 16 poena uz 10 skokova.

U ekipi Čikaga zbog povreda nije bilo trojice ključnih igrača Džimija Batlera, Nikole Mirotića i Žoakima Noe. Najefikasniji u Čikagu bio je Derik Rouz sa 28 poena. Pau Gasol postigao je 14 poena uz devet skokova a Bobi Portis 13 poena i 10 skokova.

Košarkaši Vašingtona pobedili su na svom terenu Jutu sa 103:89. Marćin Gortat predvodio je Vizardse do pobede sa 22 poena i 10 skokova, Džon Vol ubacio je 17 poena uz 11 skokova, a po 16 poena dodali su Nene i Bredli Bil.

U ekipi Jute, koja je imala 23 izgubljene lopte, Gordon Hejvord bio je najefikasniji sa 19 poena, a Rodni Hud dodao je 18.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar