Klop: Odbrana sezone golmana Alisona

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop pohvalio je golmana Alisona, nakon što je Brazilac u nadoknadi vremena odbranio šut u poslednjem napadu Napolija i omogućio svojoj ekipi da se plasira u osminu finala Lige šampiona.

Liverpul je sinoć kao domaćin pobedio Napoli sa 1:0 golom Mohameda Salaha i plasirao se u nokaut fazu. Alison je u nadoknadi vremena odbranio šut Arkadijuša Milika za 1:1 i sačuvao pobedu. Napoli bi prošao dalje da je rezultat bio 1:1, a Liverpul bi na proleće igrao u Ligi Evropa.

Brazilac Alison je ovog leta iz Rome prešao u Liverpul za 67 miliona funti, a Klop je rekao da bi za njega „platio i dvostruko više“.

„To je bila odbrana sezone. Nemam pojma kako je to odbranio. Hvala bogu da ga imamo u timu. Da sam znao koliko je dobar, platio bih dvostruko više… Mislim da niko nije očekivao odbranu u toj situaciji. Imao je mnogo posla, ali mnogo govori koliko je bio hladnokrvan i miran. Njemu i dalje trebaju saigrači, da ne bi morao 100 puta da brani ovakve šuteve“, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Liverpul je kao drugoplasirani iz Grupe C prošao dalje, iza Pari Sen Žermena, a Klop je rekao da je ponosan na trud igrača, iako su propustili brojne šanse.

„Mogli smo da postignemo više golova. Najteži period utakmice bio je posle vodjstva. Znali smo da ne možemo da promenimo taktiku. Posle 65 minuta bilo je divlje, napadi i napadi, ali bez završnice. Zaista sam ponosan“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar