Ko bi rekao: Đoković otkrio veliku tajnu o odnosu sa Federerom i Nadalom (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na turniru u Dubaiju, pošto je danas savladao Maleka Džazirija iz Tunisa 6:1, 6:2, za samo sat igre.

Bio je to njihov drugi meč u Dubaiju, tačno četiri godine posle prvog i još jedna pobeda srpskog tenisera istim rezultatom.

Đoković, četvorostruki šampion turnira, ali poslednji put 2013. godine, u osmini finala igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, koji je prethodno savladao Egipćanina Muhameda Safvata 3:6, 6:4, 6:0.

Protiv Kolšrajbera Đoković vodi u međusobnom skoru 11:2.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.

Najbolji teniser sveta otkrio je i jednu zanimljivost o „velikoj trojki“ koju zajedno čini sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Oni, naime, imaju sopstvenu grupu na „Votsapu“ i često se dopisuju kada su raspoloženi.

Novak je, govoreći o Votsap grupi koja broji 56 grend slem titula, istakao da ume da bude baš zabavno.

„Da, imamo, da. Svi smo aktivni, osim kada nismo (smeh)“, rekao je Đoković i potom brzo nastavio.

„Kada nismo aktivni, nismo aktivni. Ali kada jesmo, svi odgovaraju. Slažemo se dobro, postoji ogromno poštovanje među nama i privatno i profesionalno. Dok god je tako, mislim da svi imaju koristi od toga, uključujući i naš sport“, bile su reči najboljeg tenisera sveta.

„Velika trojka“ zaslužna je i za najveće rivalitete u istoriji tenisa – Đoković protiv Federera vodi 27-23 u pobedama, protiv Nadala ima 29-26, dok je Španac ubedljiv protiv Švajcarca (24-16).

Često su zajedno nastupali na egzibicionim događajima, kao i na Lejver kupu, a Novak i Rafa su svojevremeno zajedno nastupali i u dublu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRafael NadalRodžer Federer
Komentari (0)
Dodaj komentar