Kobi Brajant

Kobi Brajant (Kobe Bryant) rođen je 23. avgusta 1978. godine. Ima dve rođene sestre, a otac mu je takođe bio NBA igrač, ali je imao mnogo manje uspešnu karijeru od sina. U detinjstvu je osam godina živeo u Italiji, gde je njegov otac igrao na zalasku karijere. Danas Brajant ima većinsko vlasništvo u jednom italijanskom košarkaškom klubu.

„Kobe“ u prevodu znači komad mesa i često se može naći na meniju u japanskim restoranima, a nije retko da se i sami restorani tako zovu. Ova povezanost verovatno je slučajna, mada se u Americi zbog navedene podudarnosti zbijaju šale na račun slavnog košarkaša.

Tokom svoje karijere u američkoj profesionalnoj košarci Brajant nije menjao klubove i od 1996. godine do danas igra u Los Anđeles Lejkersima. U ovom klubu maksimalno je pokazao svoj talenat i danas važi za jednog od najboljih igrača u američkoj profesionalnoj košarci. Dok je bio na koledžu, Brajanta su pozvali Šarlot Hornetsi, ali je iste godine pravo na ovog igrača zamenjeno za našeg centra Vlade Divca.

Za pet sezona provedenih u Lejkersima, Brajant je osvojio tri nacionalne titule prvaka, bio je najmlađi igrač u All Stars meču (igrao je sa samo 18 godina), najbolji igrač u istom meču i najbolji strelac na jednoj utakmici (sa 56 poena). Do sada nije igrao u Dream timu, ali je, posle debakla američke reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, najavio i tu mogućnost.

Aprila 2001. godine venčao se sa Vanesom Lein, sa kojom danas živi u Los Anđelesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Filip Donev

    Bravo, mnogu dobar članak! Se najdobro!