Kokeza: Burna godina iza nas, cilj za sledeću plasman na EP

BEOGRAD – Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Slaviša Kokeza izjavio je danas da je godina na izmaku bila burna, ali uspešna i kao cilj za sledeću najavio plasman na Evropsko prvenstvo na kojem nacionalni tim nije bio od 2000. godine.

„Iza nas je burna godina, vratili smo se među najbolje reprezentacije sveta učešćem na Mundijalu. U Rusiji smo mogli više, ali nismo se samo mi pitali. U Ligi nacija smo potvrdili nove ambicije, a ovo rukovodstvo FŠ hoće ono što smo čekali 20 godina – plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Kokeza na svečanosti u hotelu Kraun plaza povodom dodele „Zlatne lopte“ FŠ.

On je naglasio da je Srbija na pravom putu, što delom pokazuje i najbolji plasman na FIFA listi u proteklih pet godina.

„I ostale selekcije imale su uspehe, mlada reprezentacija je izborila mesto na EP. To je potvrda velike posvećenosti ljudi u Savezu“.

Kokeza je najavio ulaganja u infrastrukturu i izgradnju Nacionalno stadiona, uz pomoć države i predsednika Aleksandra Vučića.

„Isto tako želimo da rekonstruišemo stđione Crvene zvezde i Partizana, sve u sklopu zajedničke kandidature za Mundijal 2030. godine“, zaključio je Kokeza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar