Konačno otkrivena istina: Evo u kakvom je tačno stanju Šumaher

Mihael Šumaher je budan i diše. Verovatno može i da sedi, čak možda i napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je neurolog Erih Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije reči prenosi italijanska Gazzetta dello Sport.

Više od šest godina je prošlo otkako se sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 oporavlja od posledica teške nesreće na skijanju. Nemac je zadobio teške povrede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo stanje. Njegova porodica odlučila se na privatnost i sve vreme od javnosti krije detalje o Šumijevom stanju.

„Mislim da je ovo najviše što će on moći. Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara“, dodao je neurolog.

Podsetimo, Šumaher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpima, gde je odlutao sa skijaške staze, naleteo na kamen i udario glavom u stenu. Srećom, imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. Borio se za život jer je imao izliv krvi u mozak, a 2014. u junu se probudio iz kome i od tada se nalazi na kućnoj nezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mihael Šumaher
Komentari (0)
Dodaj komentar