Košarkaši mogu do zlata, a fudbaleri do poklufinala

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Bučić poželeo je večares košarkaškoj reprezentaciji Srbije sreću na predstojećem Evropskom prvenstvu i ocenio da naša fudbalska reprezentacija na Mundijalu u Kataru može da dođe do polufinala.

„Svetislavu Pešiću želim svu sreću da osvoje Evropsko prvenstvo. Biće mnogo teško, Slovenci imaju Dončića i ove momke iz Zvornika Dragiće. Mi imamo izvrsnu ekipu, velikog Nikolu, Lučića, Kalinića i ostale, sjajnu ekipu, nadam se da će se vratiti sa medaljom“, rekao je Vučić gostujući na Televiziji Prva.

On je naglasio da su (Miloš) Teodosić i Pešić legende i poželeo im je sve najbolje. Vučić je ocenio da Srbija ima jednu od najboljih reprezentacija na predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstu u Kataru, ali da će tamo biti mnogo reprezentacija sličnih kviteta.

„Ne samo na osnovu kvaliteta, jer nisam stručan za fudbal, nego i na osnovu psiholigije kojom se bavim, mislim da možemo i do polufinala. Imamo i dobar ’kostur’, ako prođemo mi i Brazil, idemo na Portugal li Maroko, posle toga na Hrvate ili Špance i mislim d amožemo da stignemo do polufinala“, ocenio je Vučić.

Na pitanje da li će gledati našu reprezentaciju u Kataru, predsednik je odgovorio da će možda pogledati jednu utakmicu ukoliko bude u to vreme gost katarskog emira Tamama bin Hamada al Tanija.

Veliki katarski emir me je pozvao i važno je da se s njim sretnem i razgovaramo oko ideja o Er Srbiji i još nekim i možda odgledam jednu utakmicu“, odgovorio je Vučić.

Na pitanje kako napreduje na trenerskoj školi koju studira, rekao je da nije skoro polagao ispite i da će joj se više posvetiti kada prođe „gužva“ sa formiranjem nove vlade i sa KiM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • umorni kosač

    bože, kako se on u sve razume. blago nama 🤣😂🤣😂