Košarkaši Partizana obezbedili prednost domaćeg terena do kraja Evrokupa

Košarkaši Partizana obezbedili su prednost domaćeg terena do kraja takmičenja u Evrokupu, pošto su večeras u Beogradu pobedili Trento sa 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22), u utakmici poslednjeg šestog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Crno-beli su sa pet pobeda i porazom završili takmičenje u grupi i kao prvoplasirani su prošli u četvrtfinale, u kome će igrati protiv Uniksa iz Kazanja, drugoplasirane ekipe iz Grupe G.

Svi igrači Partizana su se upisali medju strelce, a najefikasniji je bio Ognjen Jaramaz sa 19 poena. Rašon Tomas postigao je 13 poena uz devet skokova, a 13 poena dodao je i Kori Volden. Nikola Janković postigao je 11 poena uz sedam skokova, a Uroš Trifunović 10 poena.

U ekipi Trenta najefikasniji je bio Džastin Noks sa 20 poena uz sedam skokova, Džejms Blekmon postigao je 19, a Aron Kraft 14 poena asistencija.

Partizan je sjajno počeo meč i već posle tri minuta i 20 sekundi stekao dvocifrenu prednos (14:4). Trento se, medjutim nije predavao. Predvodjen Blekmonom, italijanski tim je počeo da pogadja i nakon nekoliko neiskorišćenih napada crno-belih uspeo je da do kraja prve deonice preokrene rezultat (21:22).

Izabranici Andree Trinkijerija su sredinom druge četvrtine zaigrali agresivnije u odbrani i uspeli su da ponovo povrate dvocifrenu prednost (43:30), da bi na veliki odmor otišli sa plus šest – 45:39.

Posebno raspoložen u redovima domaćeg tima bio je Jaramaz koji je za prvih 20 minuta ubacio 13 poena, bez promašaja.

Partizan je u trećoj četvrini ponovo stekao dvocifrenu prednost i sa plus deset je otišao na poslednji odmor, a nakon trojke Jaramaza, njegove četvrte na meču.

„Zakucavanje“ Trifunovića i poeni Jankovića na početku poslednje deonice (67:55) bili su najava novog trijumfa Partizana. Crno-beli su postepeno povećavali prednost, pa su u jednom momentu imali i maksimalnih plus 19, pa su na kraju sa oko 9.000 navijača u Areni proslavili još jednu pobedu u Evrokupu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar