Košarkaši SAD pobedili Argentinu

Košarkaška reprezentacija SAD pobedila je noćas u Las Vegasu Argentinu sa 108:80 i ostvarila prvu pobedu u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Selekcija SAD, sastavljena od zvezda NBA lige, prethodno je izgubila od Nigerije i Australije.

U ekipi SAD najefikasniji su bili Kevin Durent i Bredli Bil sa po 17 poena, a Zek Levin postigao je 15. Demjan Lilard dodao je 13 poena, a Bem Adebajo utakmicu je završio sa 12 poena, pet asistencija i pet skokova.

Amerikanci su šutirali 51 odsto, u prvoj četvrtini su postigli 33 poena i pobedili Argentinu 10. uzastopni put, od poraza na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

„Bilo je bolje. Malo po malo, svakoga dana, nadam se“, rekao je selektor SAD Greg Popović.

U ekipi Argentine Luis Skola, koji će peti put igrati na Olimpijskim igrama, postigao je 16 poena za 19 minuta. Nikolas Laprovitola postigao je 13, Fakundo Kampaco 12, a Gabrijel Dek 10 poena.

„Ništa strašno. To je samo poraz“, rekao je argentinski reprezentativac Luka Vildoza.

Selekcija SAD igrala je samo sa osam košarkaša iz olimpijskog tima. Džejson Tejtum ima problema sa kolenom, a Kris Midlton, Džru Holidej i Devin Buker i dalje odsustvuju pošto igraju finale NBA lige.

„Najvažnija stvar je da shvatimo da ovo nije NBA liga, a trener Pop nam to stalno ponavlja, svakodnevno. Ovo je mnogo više fizički, a momci su pametniji. Ovi momci igraju pet, neki i više od 10 godina zajedno i imaju iskustvo i hemiju, a mi to pokušavamo da razvijemo za kratko vreme“, rekao je Bil.

Argentina je u Las Vegasu pretrpela sva tri poraza, od SAD, Australije i Nigerije.

Selekcija SAD će u petak igrati protiv Australije, a Argentina će naredne sedmice igrati protiv Irana u Tokiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar