Krstajić jasan pred meč sa Švajcarskom: Srbijo, nemoj da brineš!

Mladen Krstajić i njegova selekcija igraju za Srbiju, za sebe, za slavu, za osminu finala i za srpsko fudbalsko “sutra”. Jer, “juče” u savremenom fudbalu očigledno više ne postoji. Kako ćemo sa Švajcarskom i šta će biti večeras na “Kalinjingrad areni” možda je moglo da se nasluti još u Samari, ali u petak mora još bolje i fanatičnije. Samo tako može da se pobedi rival koji na “krštenicama” četvorice ili petorice startera sa albanskim poreklom, temelji svoj osnovni motiv kako da se doskoči Srbiji.

– Mogu da poručim navijačima Srbije da ne brinu mnogo. Ova reprezentacija ima zajednički duh, a ja u svlačionici imam drim tim. To su stvari koje mene čine relaksiranim i koje bi morao da zna svaki navijač naše reprezentacije pred duel sa Švajcarskom – rekao je selektor Mladen Krstajić pred brojnim srspkim i švajcarskim novinarima.

Švajcarske kolege je, mogli smo da se kladimo, odmah zanimalo kako u našoj ekspediciju reaguju na sve učestalije provokacije iz selekcije “Albanije B”…

– Rekao sam do sada sto puta u karijeri, a reći ću vam i 101. put ako treba. Moj tim je ovde došao da igra fudbal i da misli samo na fudbal – više nego jasan je bio Krstajić.

Pre meča sa Kostarikom “orlovi” su se muški izborili sa psihološkim pritiskom koji je bio preveden u samo tri reči: moramo da pobedimo! Sada, pred duel sa Švajcarskom stvari stoje isto. Trijumf vodi Srbiju direktno u osminu finala, gde nikada pod svojom trobojkom nije bila, dok bi remi ili poraz značili da više nismo gospodari svoje sudbine.

Na pitanje o činjenici da i nema baš neki iskusan tim, jer u sastavu ima mlade igrače, ali i većinu onih kojima je ovo prvi Mundijal.

– Nemojte da budemo neozbiljni… Pored mene sedi legenda Mančester junajteda Nemanja Matić. Kapitren nam je Aleksandar Kolarov. Rekorder po broju nastupa nam je Branislav Ivanović. To su igrači koj isvake nedelje igraju pred više od 50.000 ljudi i koji imaju iza sebe vrhunska takmičenja – pokazao je Krstajić na Matića koji se pred novinarima pojavio sa njim u društvu.

Nemanja Matić očekuje mnogo konkretniju i mnogo jaču Švajcarsku, za razliku od Kostarike.

– Nisu oni slučajno osma reprezentacija na FIFA rang listi. Znamo sve njihove prednosti i mane, ali naš cilj je da se fokusiramo na ono koliko mi možemo i šta mi želimo u duelu sa izuzetno organizovanim rivalom. Naše je da vodimo računa o njihovim kvalitetima, ali smo vrlo svesni i naših. Ne bi bilo loše da i oni malo brinu o nama – poručio je Matić.

Interesantno je da je Matić minule sezone odigrao mnogo duela protiv jedne od glavnih zvezda Švajcaraca, Granitom Džakom koji je ispao iz engleske elite sa svojim Stoukom.

– Znam ga vrlo dobro i znam sve njegove kvalitete. Obratili smo u pripremi meča posebnu pažnju na njega i još nekoliko iskusnih reprezentativaca Švajcarske – kaže Matić.

Na reč ”fer-plej” na kojoj je tokom najave ove utakmice potencirao i selektor Krstajić, posebno se osvrnuo Nemanja Matić. Misleći naravno na ono što danima u pripremi duela sa Srbijom rade Albanci u timu “sajdžija”.

– Mi smo došli u Rusiju da igramo fudbal, a Švajcarci neka brinu svoju brigu. Ne dotiču nas i ne zanimaju njihove provokacije – jasan je Matić.

Na kraju mu pljusku optimizma koji je lio u četvrtak uveče u Kalinjingradu kao i prvi letnji pljusak u gradu, otelo se selektoru Mladenu Krstajiću da iz srca odgovori na pitanje, hoće li u svom stilu da zapeva posle eventualne pobede i plasmana u osminu finala.

-Pa, to bar kod mene nikada nije bio problem. Samo da mi pobedimo – nasmejao se Krstajić.

Sve pršti od optimizma, ali i od očigedne bratske ljubavi svih ovih dana od kada je reprezentacija doputovala na Mundijal u najveću zemlju na svetu.- Hvala našoj braći Rusima na uslovima koje su nam obezbedili i na podršci sa tribina. Ova obostrana ljubav je neogranična i večna – rekao je Krstajić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Fudbalska reprezentacija Srbijemladen krstajić
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • IGNJAT

    Vec mi je muka,od tih zaludjivanja ovoga vec dovoljno sludjenog naroda.MI u fudbalskom mecu sa Svajcarskom nemamo apsolutno nikakve sanse.Kao dobar poznavalac svajcarskog fudbala,prognoziram 3 : 1 u korist Svajcarske.