KS BiH duguje 1,3 miliona evra, ugrožen rad Saveza

SARAJEVO – Rad Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) ozbiljno je doveden u pitanje zbog duga od oko 1,3 miliiona evra koje su napravile ranije Uprave, pišu mediji u BiH.

Kako prenosi sarajevski „Dnevni avaz“, krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je poslovala pozitivno, međutim nekoliko sudskih presuda koje se u svakom trenutku mogu da se aktiviraju i blokiraju račune, ozbiljna su pretnja u daljnjem radu Saveza.

Iako je u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300.000 evra, neizvesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u toku, kao i obnovljene istrage Tužilaštva BiH koje istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju „Avaza“, koji se poziva na službene podatke iz KS BIH, taj Savez najviše duguje dobavljačima, oko 650.000 evra, zaposlenima, selektorima i sudijama, a oko 170. 000 evra se odnosi na pozajmice.

Navodi se da su bivši čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja napravili dug od oko 180.000 evra, kao i da novi Upravni odbor na čelu sa košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u oktobru 2018.godine, planira u tekućoj godini da ostvari pozitivan finansijski billans od oko 190 .000 evra i da vrati značajan iznos dugovanja.

Kako piše Avaz, svoj optimizam temelje na uspešnoj prošloj godini u kojoj je Košarkaši savez BiH ostvario veće prihode u odnosu na troškove u iznosu od oko 200.000 evra.

Čelnici Saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužilaštvo ipak neće blokirati račune KS BiH, zbog toga što ove godine najbolje muške i ženske seniorske selekcije igraju važne kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo sledeće godine, dok je BiH organizator EP za kadetkinje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar