Laskavo priznanje: Ivana Španović i Vladimir Stankić najbolji sportisti NS

Atletičarka Ivana Španović i rvač Vladimir Stankić proglašeni su danas za najbolje novosadske sportiste u 2015. godini u tradicionalnom izboru „Sportista godine Novog Sada“ koju je 41. put zaredom organizovala Sportska asocijacija Novog Sada (SANS).

Ivana Španović je to laskavo priznanje zaslužila sjajnim rezultatima u skoku u dalj na najvećim svetskim takmičenjima – Svetskom prvenstvu u Pekingu, na kojem je osvojila bronzanu medalju i Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu, gde se okitila zlatnom medaljom, a postavila je i novi državni skokom od 7,01 metara.

Vladimir Stankić, član Rvačkog kluba „Novi Sad“, osvojio je srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj.

Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija.

Najbolja ženska ekipa u 2015. godini je ekipa Stonoteninskog kluba Radnički, titula za najbolju mušku ekipu pripala je Rukometnom klubu Vojvodina, dok je najboljim klubom u celini proglašen je Odbojkaški klub Vojvodina NS seme.

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena svetska prvakinja, stonoteniserka Borislava Perić – Ranković članica Stonoteniskog kluba Spin, a najuspešniji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba Vojvodina.

Najbolja novosadska juniorka u 2015. godini je Sanja Vukašinovic iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ , a najuspešniji junior je vaterpolista Vojvodine, Milan Vitorović.

Svečanost povodom proglašenja najboljih novosadskih sportista održana je u amfiteatru Spensa, a između ostalih prisustvovao joj je i član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar, koji je rekao da je Novi Sad ponosan na svoje sportiste koji su svoj grad predstavljali na najbolji mogući način.

„Iza nas je još jedna uspešna sportska godina. Poslednje dve godine su po svim statistikama godine koje spadaju među najtrofejnije po broju osvojenih šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula. Iza svih ovih ostvarenih rezultata stoji veliki rad za koji su zaslužni isključivo sportisti i njihovi treneri, a Grad će i dalje nastaviti da im pruža podršku kako bi im obezbedio što bolje uslove za rad“, rekao je Svilar obraćajući se prisutnima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ivana ŠpanovićVladimir Stankić
Komentari (0)
Dodaj komentar