Legenda belog sporta Novaku zamera samo jednu stvar… (foto, video)

Legenda je belog sporta, u karijeri je osvojio 12 Gren slem titula u singlu, ukupno je uzeo 110 trofeja u singlu, a u dublu je 16 puta bio najbolji na Gren slem turnirima.

Sada je Roj Emerson u 83. godini, ali i dalje se dobro drži i uživa u sportu uz koji je ceo život.

“I dalje volim tenis, dolazim na mečeve godinama, idem i na Vimbldon ponekad, tako da je zaista lepo. Samo kritikujemo i govorimo kako ne umeju da igraju kao mi što smo umeli“, smeje se Emerson na početku razgovora sa srpskim novinarima.

Poslednju Gren slem titulu Emerson je osvojio 1967. godine, a tenis je postao potpuno drugačiji sport u odnosu na njegovo doba.

“Baš sam pre nekoliko dana video i uzeo ruke jedan od onih drvenih reketa kojima smo mi igrali. Pomisli čovek: ‘Kako smo dođavola uopšte igrali ovim reketima?‘ Toliko su teški… Sadašnji reketi su neuporedivo lakši, mnogo je jednostavnije spinovati loptu i jače servirati. U naše vreme je teško bilo postići takav spin, igra se zaista mnogo promenila“.

U finalu Australijan opena igrali su 31-godišnji Novak Đoković i 32-godišnji Rafael Nadal, tako su odbili još jedan nalet mlađih od sebe.

https://twitter.com/samstennis189/status/1089476708787519488

“Dopada mi se kako menjaju smer lopte i kako koriste kratke lopte, mogu da urade razne stvari – da udaraju pod uglom, da završe poen. Zato je protiv njih neophodno sve vreme držati loptu duboko, a to nije lako. Obojica igraju fantastično, pogledajte samo kako su igrali u polufinalima pre finala, to je neverovatno“.

Đoković je osvojio sedmi Australijan open, jedini je u istoriji kojem je to pošlo za rukom, a iza su Rodžer Federer i upravo Emerson sa po šest trofeja.

Novak je veoma prijatan momak i uvek oda priznanje kada je to potrebno – pun je poštovanja prema protivnicima i nije nimalo uobražen. Video sam ga u Melburnu još kad je bio junior. Tada je tapkao loptu pre servisa ‘milion‘ puta. Sada je to smanjio, a voleo bih da još smanji, i dalje zna po 15-20 puta da je tapne. To je jedino što imam protiv njega, inače je sjajan“, šali se Emerson.

To je bila ukupno Novakova 15. Gren slem titula i ukupno 73. u karijeri.

“Đoković je jedan od najvećih igrača svih vremena i uradio je mnogo neverovatnih stvari u tenisu. U Top 10 je više od jedne decenije sa samo jednim malim prekidom, vrhunski je igrač već dugo vremena i uradio je prave stvari za tenis“, zaključio je Emerson.

(Saša Ozmo, sportklub.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emersonnovak djokovicRoj Emerson
Komentari (0)
Dodaj komentar