Legendarni teniser o Đokoviću: Biće rekorder, kladim se na to

Legendarni američki teniser Džon Mekinro, sada komentator „Eurosporta“, izjavio je da, kada bi morao da se kladi, kladio bi se da će Novak Đoković postati rekorder po broju Gren slemova.

Đoković trenutno ima 16 gren slem titula, tri manje od Rafaela Nadala i četiri manje od Rodžera Federera, a priliku da im se primakne imaće na predstojećem Australijan openu, gde je već osvojio sedam titula.

„Da moram da se kladim, verovatno bih izabrao Novaka kao tenisera koji će biti rekorder po broju pehara sa Gren slemova. Ako ostane zdrav ima velike šanse da osvoji nekoliko grend slemova, svake sezone po dva ili tri. Sad, pitanje je hoće li Rodžer uspeti da uzme još jedan, odnosno da li će neko uspeti da savlada Nadala na Rolan Garosu. Verujem da će Rafa svakako pridodati još neki trofej iz Pariza, najmanje još jedan, i možda će da uradi nešto veliko još negde, pa i on ima priliku da preskoči Federera“, izjavio je Mekinro, a preneo je B92.

Kako je istakao, ruski teniser Danil Medvedev je najbliži tome da ugrozi najbolje, uključujuči i Đokovića, koji je osvojio turnir čak sedam puta, i kome neće biti lako da nastavi sa šampionskom tradicijom.

Ipak, Mekinro kaže da je Đokoviću samopouzdanje jedno od najjačih oružja, koje je dodatno učvršćeno osvajanjem ATP kupa.

„Novak se oseća veoma prijatno u Australiji. Mislim da je bilo sjajno za njegovu zemlju to što je nedavno bio deo tima koji je osvojio ATP kup, što se družio sa prijateljima i saigračima“, rekao je Mekinro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džon mekinronovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    I ja se kladim na Noleta jer je jedan od najboljih igraca i mentalno i psihicki. Idemo Nole