Linč očekuje još optužnica u istrazi korupcije u Fifi

Američki državni tužilac Loreta Linč izjavila je danas da očekuje još optužnica u proširenoj istrazi korupcije u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa), ali i da će svi dosadašnji optuženi biti izručeni u SAD.

„Očekujemo da ćemo moći da podignemo još optužnica, ali i da ćemo moći da dovedemo u SAD sve one koji su optuženi u maju“, rekla je Linč na konferenciji za novinare u Cirihu.

Američko tužilaštvo je u maju u sklopu istrage korupcije i reketiranja i pranja novca u vrednosti od 150 miliona dolara optužilo 14 visokih zvaničnika Fife. Za sada se samo troje optuženih pojavilo pred sudom u SAD.

Linč danas nije želela da komentariše da li je i odlazeći predsednik Fife Sep Blater pod istragom.

„Obim naše istrage nije ograničen i mi pratimo dokaze. Zahvalna sam na velikoj saradnji i važnim dokazima koje smo dobili sa svih strana“, rekla je Linč.

U odvojenoj istrazi švajcarskih vlasti o pranju novca u sklopu kandidatura za domaćine Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine, švajcarske federalne agencije zaplenile su pojedine nekretnine u Alpima.

Državni tužilac Švajcarske Majkl Lober rekao je da je policija pretesla kuće u zapadnoj Švajcarskoj i da je zaplenila dokaze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar