Malkom i Klaudinjo žele da igraju za Rusiju

MOSKVA – Fudbaleri Zenita Brazilci Malkom i Klaudinjo planiraju da u budućnosti zaigraju za reprezentaciju Rusije, prenose mediji u Moskvi.

Fudbalska reprezentacija Rusije i klubovi se nalaze pod suspenzijom zbog rata u Ukrajini.

Fudbalski savez Rusije je odlučio da ojača nacionalni tim, pošto će državljanstvo ove zemlje uskoro da dobiju Malkom i Klaudinjo.

Malkom (25) je član Zenita od 2019. godine, a pre toga je igrao za Barselonu, Bordo i Korintijans. On je igrao za mladu i olimpijsku selekciju Brazila.

Klaudinjo (25) je član Zenita od 2021. godine, a pre toga je, između ostalih, igrao i za Korintijans. On je devet puta nastupio za mladu reprezentaciju Brazila.

Pravila Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nalažu da stranac koji želi da zaigra za nacionalni tim zemlje u kojoj nije rođen ili u kojoj nema „korene“, mora najmanje pet godina da bude stanovnik i da igra za klub te države.

Malkom bi morao još dve godine da igra za neki ruski klub da bi mogao da nastupi za nacionalni tim ove zemlje, dok su Klaudinju potrebne četiri godine.

Ruski mediji navode da postiji i drugo rešenje. Fudbalska konfederacija Brazila može da pošalje odobrenje FS Rusije da ne računa na dvojicu igrača. FIFA bi u tom slučaju trebalo da dozvoli dvojici fudbalera Zenita da zaigraju za Rusiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar