Mančester Siti i Inter u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču u Minhenu odigrali nerešeno sa Bajernom 1:1.

Siti je plasman u polufinale obezbedio pobedom od 3:0 u prvom meču u Mančesteru.

Poveo je Siti golom Erlinga Halanda u 57. minutu, da bi izjednačenje Bajernu doneo Jošua Kimih pogotkom iz penala u 81. minutu.

Prvu priliku na meču imao je Bajern u 17. mintutu. Leroj Sane je izašao sam ispred golmana ali je šutirao pored gola.

Siti je imao veliku priliku za vodjstvo u 36. minutu, nakon što je Upamekano rukom u svom šesnaestercu izblokirao udarac Gundogana, a sudija Turpan pokazao na „belu tačku“.

Odgovornost je preuzeo Erling Haland, ali je šutirao preko gola.

U 55. minutu Haland je imao novu priliku, izašao je sam ispred golmana Bajerna, ali je iz prve šutirao u Zomera.

Dva minuta kasnije Haland je uspeo da postigne gol. De Brujne je proigrao Halnada, koji je ponovo izašao sam ispred Zomera i pogodio desni ugao gola.

Bajern je uspeo da zatrese mrežu Sitija u 76. minutu, ali je gol koji je postigao Kingsli Koman poništen zbog ofsajda.

Pet minuta kasnije, nakon igranja rukom Akandžija u svom šesnaestercu sudija je dosudio penal za Bajern. Udarac je izveo Jošua Kimih i sigurnim udarcem po sredini gola zatresao mrežu Sitija i postavio konačan rezultat.

U polufinalu Siti će igrati protiv Real Madrida.

Plasman u polufinale izborili su i fudbaleri Intera, pošto su u revanš meču u Milanu odigrali nerešeno sa Benfikom sa 3:3. Inter je slavio u prvom meču u Lisabonu sa 2:0.

Strelci za Inter bili su Nikolo Barela u 14, Lautaro Martines u 65. i Hoakin Korea u 78. minutu.

Golove za Benfiku postigli su Federik Aursnes u 38, Antonio Silva u 86. i Petar Musa u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Inter je poveo u 14. minutu golom Nikola Barele. On je šutirao sa ivice šesnaesterca, i preciznim udarcem u suprotan ugao savladao golmana Benfika Vlahodimosa.

Benfika je do izjednačenja stigla golom Federika Aursnesa u 38. minutu. Rafa Silva je centrirao sa desne strane, a Aursnes je glavom sa pet metara zatresao mrežu.

Inter je do novog vođstva stigao u 65. minutu golom Lautara Martinesa. Dimarko je sa leve strane uputio loptu na peterac, na koju je natrčao Martines i pogodio nebranjenu mrežu.

Inter je do dva gola prednosti stigao u 78. minutu golom Hoakina Koree. On je preciznim udarcem sa leve strane pogodio dalji ugao gola Benfike.

Benfika je do drugog gola stigla u 86. minutu preko Antonia Silve. Alehandro Grimaldo je dobro izveo slobodan udarac sa desne strane, a Silva je glavom pogodio gol.

U petom minutu sudijske nadoknade poluvremena Petar Musa je postavio konačan rezultat.

U polufinalu, Inter će igrati protiv gradskog rivala Milana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar