Marko Jarić

Marko Jarić rođen je 12. oktobra 1978. godine u Beogradu. Njegov otac, Srećko Jarić, bio je legenda jugoslovenske košarke šezdesetih godina.

Jedan od naših najboljih košarkaša već je sa 18 godina otišao u Grčku, gde je i počeo izgradnju svoje karijera. Pre toga je kratko igrao u juniorskom timu Crvene zvezde i kadetskom timu Radničkog iz Beograda. Prvi tim za koji je igrao u Grčkoj bio je Peristeri iz Atine. U ovom klubu proveo je jednu sezonu, a zatim je otišao u Italiju.

Karijeru u Italiji počeo je u klubu Cagiva Varese, da bi do 2002. godine promenio nekoliko klubova. Igrao je u Timsistemu, Kinderu i Pafu. Godine 2000. zovu ga Los Anđeles Klipersi, za koje od 2002. godine i igra. U decembru 2002. godine imao je lakšu povredu, zbog koje nekoliko nedelja nije igrao, ali se ubrzo oporavio.

Uprkos tome što je veoma mlad, osvojio je ogroman broj trofeja sa klubovima i reprezentacijom. Prvi veliki trofej osvojio je sa reprezentacijom Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1998. godine. U Italiji je 2001. godine osvojio šampionsku titulu, a naredne godine Kup Italije. Godine 2001. sa svojim timom je osvojio i ULEB kup. Sa našom reprezentacijom osvojio je šampionat Evrope u Turskoj i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu. Godine 2002. izabran je u prvi tim Evrope.

Ovaj 198 cm visok plej ima veoma dobre performanse, kako u odbrani tako i u napadu, i još uvek napreduje, što je i normalno za njegove godine. Vrhunac njegove karijere tek se očekuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar