Matić: Derbi utakmica sezone, domaći teren naša prednost

BEOGRAD – Napadač Partizana Bojan Matić izjavio je danas da je večiti derbi u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde svakako utakmica sezone za crno-bele i da se nada pobedi i novom finalu.

Crno-beli su u seriji od četiri uzastopna trofeja u Kupu i žele rekordni peti, što je jedino uspo Hajduk u nekadašnjoj Jugoslaviji.

„Poraz od Spartaka može samo da nas razbudi. Jednostavno za ovaj poraz nema objašnjenja, ali mislim da glavom nismo bili u utakmici iz razloga što nas za par dana očekuje derbi i po mom mišljenju utakmica sezone. Iskreno se nadam da će ovaj derbi biti mnogo bolji i uspešniji po nas, očekujem da mi napadači Partizana budemo u centru pažnje ovog puta i krunišemo derbi pobedom“, rekao je Matić za klupski sajt.

Kako je naveo, domaći teren biće velika prednost.

„Igramo pred našim navijačima i iz tog razloga mislim da smo u prednosti, jer su naši navijači naš 12. igrač. Imamo njihovu veliku podršku, što se moglo videti u prethodnim utakmicama. Od detinjstva maštam o golu u večitom derbiju i proslavljanju sa navijačima na južnoj tribini. Sigurno da bi mi to bio najdraži gol u karijeri“, istakao je Matić i dodao da se nada da neće biti penala i da će crno-beli slaviti posle 90 minuta.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde, 200. u istoriji dva najpopularnija srpska kluba, igra se u sredu od 20 sati u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar