Mbape posle rušenja Sitija: Oči mi sijaju, imali smo naše veče

Mladi fudbaler Monaka Kilijen Mbape, jedan od heroja plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, izjavio je da francuski tim ima kvalitet da ide do samo kraja i osvoji „ušati pehar“.

Mbape je i u drugoj utakmici protiv Mančester Sitija bio strelac u sjajnoj predstavi Monaka i pobedi 3:1, čime je poništio poraz na Etihadu 5:3.

„Oči mi sijaju, neverovatno je šta smo napravili. Uživam u ovom trenutku i nadam se da je ovo samo početak. Siti je jedan od najboljih timova Evrope, sa igračima svetske klase, ali smo uspeli da nadoknadimo prednost iz prvog meča. Definitivno, bilo je naše veče“, rekao je Mbape.

Francuskom napadaču, kome je tek 18 godina, naglo je skočila cena na tržištu posle sjajnih izdanja ove sezone, što je potvrdio i u dvomeču protiv Mančester Sitija.

„Imali smo 2:0 u prvom delu, ali smo pali i povukli se, što su Kevin de Brujne i David Silva znali da koriste odličnim asistencijama. Ipak, njihov pogodak nas nije srušio, vratili smo se i pokazali da imamo karakter“.

Strelac gola vrednog plasmana dalje Timoe Bakajoko, logično, prezadovoljan je ishodnom revanša na stadionu Luj drugi.

„Zaslužili smo da prođemo dalje kada se sagledaju oba meča. Bilo je „tesno“, ali smo uspeli da postignemo golova koliko je potrebno. Nećemo da stanemo, želimo još bolji rezultat, ništa nije nemoguće uz naše navijače“, rekao je Bakajoko.

Pored Monaka, mesto među osam najboljih u Evropi obezbedili su Real Madrid, Barselona, minhenski Bajern, Borusija iz Dortmunda, Juventus, Lester i madridski Atletiko.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona zakazan je za sutra u podne u Nionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kilijen MbapeLiga šampionaMančester Siti
Komentari (0)
Dodaj komentar