Meč Albanija-Srbija po planu, bez bezbednosnih rizika

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije nema bezbednosnih rizika i biće odigrana po planu, večeras na stadionu u Eljbasanu, odlučeno je na sastanku UEFA i čelnika Fudbalskih saveza Albanije i Srbije.

Na sastanku je zaključeno da ne postoji sigurnosni rizik za fudbalere Srbije i da su ispunjeni svi uslovi za odigravanje meča, navela je agencija Anadolija.

Odigravanje utakmice bilo je dovedeno u pitanje, posle sinoćnjeg incidenta u Tirani, kada je autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.

Tokom incidenta niko nije povređen, osim što je slomljen prozor na autobusu.

Srpski fudbaleri prošetali Tiranom

Najbolji srpski fudbaleri prošetali su danas ulicama Tirane u blizini hotela Šeraton uz maksimalno policijsko obezbeđenje, javlja izveštač Tanjuga.

Deo grada gde se nalazi hotel potpuno je blokiran i nemoguće mu je prići. Taj deo obezbeđuju jake policijske snage domaćina.

Pored njih, srpske fudbalere obezbeđuje i srpska policija.

Na ulicma Tirane polako se zagreva atmosfera uoči utakmice koja se igra večeras u obližnjen gradu Elbasan, oko 50 kilometara albanske prestonice.

Sve je više navijača sa nacionalnim obležjima, ali za sada nema ni najamanjeg incidenta.

Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je sinoć u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.

Tokom incidenta niko nije povređen, osim što je slomljen prozor na autobusu.

Komesar za bezbednost FS S Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu i ne odigra ukoliko bude ugrožena bezbednost srpskog državnog tima.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se večeras u Elbasanu od 20.45 sati.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o večerašnjoj utakmici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albanijabezbednostreprezentacija SrbijeTirana
Komentari (0)
Dodaj komentar