Medalja Mate Nemeša na svetskim vojnim igrama u Kini

BEOGRAD – Član reprezentacije Vojske Srbije, rvač Mate Nemeš, osvojio je danas bronzanu medalju na takmičenju na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini.

Veliki uspeh za Vojsku Srbije i državu Srbiju Nemeš je ostvario u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 67 kilograma, saopštilo je Mnistarstv odbrane.

Mate Nemeš nije krio sreću i zadovoljstvo posle osvojene bronzane medalje, ističući da je „siguran da će biti još medalja za Srbiju“.

Nadam se da će plivači danas osvojiti drugu medalju za Srbiju, a sutra će ih biti i više. Viktor Nemeš može da osvoji medalju, takođe biće medalja u tekvondou i maratonu. Zahvalio bih Ministarstvu odbrane, i ministru odbrane, što su vojnicima pružili priliku da idu na takmičenje u Kinu, srećan sam što sam i ja dobio tu priliku i eto osvojio sam medalju, izjavio je Nemeš.

Čestitku Mateu Nemešu uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Osvajanjem bronzanog odličja na najznačajnijem vojnom takmičenju, među najboljim sportistima sveta, pokazali ste koliko je važno da uvek damo svoj maksimum, da se borimo za svoju zemlju, ali ovoga puta i sa jednim dodatnim motivom – jer ste predstavljali Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, naveo je Vuln.

Vašim uspehom, istakao je on, doprineli ste da Srbija i Vojska Srbije budu još poštovanije u svetu, potvrdivši da će svi oni koji svoju budućnost vežu za Vojsku Srbije, imati prilike da se takmiče i zastupaju svoju zemlju na najprestižnijim svetskim takmičenjima, negujući jednu od njenih temeljnih vrednosti – pobednički duh, kao i potrebu da pobedi i da bude prva ispred svih.

Na osvojenoj bronzi čestitao je i naš proslavljeni rvač Davor Štefanek, koji je na Igrama prvi put u ulozi trenera.

Ovo je prva medalja na vojnim igrama u Kini. Zaista sam zadovoljan, a nadam se da će i ostali članovi naše reprezentacije biti uspešni. Sutra očekujem medalju i od Mateovog brata blizanca Viktora i poželeo bih da nam rvanje sa dva takmičara donese dve medalje. Još jednom čestitam Mateu i dodao bih samo – to smo mi rvači, rekao je Štefanek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar