Mihajlović se rasplakao dok je na pričao o ratu: Bombardovali su mi zemlju (video)

Srpski trener Siniša Mihajlović na konferenciji za medije prisetio se kako je bilo na prostorima bivše Jugoslavije tokom ratnog razdoblja. Osvrćući se na invaziju Rusije na Ukrajinu, napomenuo je da rat ne sme da bude jedini način rešavanja problema.

„Nije bilo lako fokusirati se na druge stvari“

„Pre nekoliko dana sam pročitao rečenicu u kojoj se kaže da je rat bogatog protiv bogatog, a da siromašni umiru. Siguran sam da rat ne može i ne sme da bude jedini način rešavanja problema. Sećam se kada sam postao prvak Evrope s Crvenom zvezdom, to se dogodilo u mojoj zemlji. Potom su moju zemlju bombardovali, u trenutku osvajanja Serije A s Lazijom“, rekao je Mihajlović pa dodao:

„Nije lako izolovati se i fokusirati na druge stvari. Zamislite situaciju u kojoj se možda nećete čuti s roditeljima nedeljama, ne znaš jesu li živi ili mrtvi. Sećam se da sam čuo avione kako preleću, pozvao sam majku i rekao joj: ‘Za pet minuta će vas bombardovati, idi u podrum.’ Usprkos svemu tome izašao sam na teren, ali nije bilo lako.“

„Hteo sam da treninzi traju 24 sata“

Govoreći o trenucima iz rata, nije mogao da zaustavi suze pa je plačući napustio konferenciju za medije. Poručio je da svi moraju da daju doprinos da se rat završi što pre i opisao kako se on osećao dok su trajala bombardovanja.

„Nadam se da vest o ratu neće postati druga ili treća vest za nekoliko dana, da se za mesec više od tome ne priča. Ljudi ne moraju da se naviknu na rat. Svi moramo da damo doprinos da se završi što pre. Hteo sam da treninzi traju 24 sata, da utakmice traju ceo dan. Samo u tim trenucima nisam razmišljao o ratu i bombardovanju“, rekao je Mihajlović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Siniša Mihajlović
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nas su 19 devetnaest zemalja bombardovalo .PIJANI JELCIN prstom nije mrdnuo sad kad PUTIN hoce da SRBIJU zastiti SRPSKE POTURICE PLJU PO SRBIJI I DUPE LIZU ZAPADU.SRBI OSVESTITE SE ONI KOJI SU BACALI BOMBE ONI .ONI NISU NASI PRIJATELJI I NIKAD NECE BITI.Ko hoce da im bude SLUGA KAPIJA JE OTVORENA NASU ZEMLJU NEDIRAJTE!