Milojević i Raduljica: Uradili ono zbog čega smo došli u Tbilisi

 Vršilac dužnosti selektora muške košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Milojević čestitao je ekipi na današnjoj pobedi nad Gruzijom i plasmanu na Evropsko prvenstvu.

„Uradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i kvalifikovali se na Evropsko prvenstvo. Želim da čestitam celom timu, odbrana je bila odlična tokom čitave utakmice i to je bio ključ pobede“, rekao je Milojević posle utakmice.

Milojević, koji je u Tbilisiju vodio ekipu umesto selektora Igora Kokoškova, rekao je da u prvom poluvremenu njegov tim nije pogadjao neke otvorene šuteve, a kada je to učinjeno u drugom poluvremenu, napravljena je razlika koju Gruzija nije mogla da stigne.

„Okrećemo se narednoj utakmici sa željom da pobedimo protiv Švajcarske“, rekao je posle utakmice član stručnog štaba.

Srbija je pobedila Gruziju sa 92:66, na pretposlednjoj kvalifikacionoj utakmici.

Kapiten srpskog nacionalnog tima Miroslav Raduljica kazao je da je cela ekipa igrala odlično, i podsetivši da su neki igrači prvi put nastupili u seniorskoj reprezentaciji čestitao im na prikazanoj igri i onome što su pokazali.

On je čestitao celom timu na tome što je uspešno obavio sve zadatke koje je stručni štab postavio i ocenio da je to razlog što su dobili utakmicu.

„U prvoj četvrtini, zapravo prvom poluvremenu, utakmica je bila izjednačena jer nismo uspeli da pogodimo puno šuteva iz daljine. U drugom poluvremenu, kada smo počeli da pogađamo i da igramo bolju odbranu od ‘pik en rola’, to nas je odvelo do pobede koja je veoma važna“, rekao je Raduljica.

Reprezentacija Srbije će u nedelju igrati protiv Švajcarske poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar