Milojević: Utakmica za zaborav

BEOGRAD – Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević izjavio je danas da njegov tim što pre treba da zaboravi izdanje protiv Budućnosti.

Budućnost je u petom kolu ABA lige pobedila Megu 94:57.

„Čestitam ekipi Budućnosti na pobedi. Osim prve četvrtine, nismo postojali na terenu. Sve ostalo je bilo za zaborav i završilo se ovako kako se završilo. Ako iz svega ovoga može da se izvuče nešto pozitivno, to je da mi nemamo pravi kiks. Izgubiti od Budućnosti, Cedevita Olimpije kod kuće, Crvene zvezde i FMP-a u gostima zaista se ne mogu tumačiti kao kiksevi, jer su to objektivno bolje ekipe od nas. Međutim, način na koji igramo je problematičan i zato moramo da se trgnemo i mečeve koji će nam odlčučivati borbu za opstanak odigramo mnogo bolje. Skor od četiri poraza i jedne pobede je loš, ali dobra stvar je što smo konkurenta u toj borbi za opstanak Zadar pobedili sa 24 poena razlike. Idemo dalje“, rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Milojević je upitan i o psihološkom problemu u koji je njegova ekipa upala.

„Cerovina i Macura su odlučno uzimali šuteve i zato su pogađali. Svaki put kad se dvoumiš, to je u najvećem broju slučajeva promašaj. Kada preskačeš dobre šuteve, ništa dobro se ne dešava. Budućnost je imala dobar šuterski dan, ali mi smo se predali kad su poveli sa više od 10 poena razlike. Jedino rešenje za nas je da nastavimo dobro da treniramo. Duško Vujošević ima jednu izreku koja kaže: ‘Ekipe koje treniraju jako, ne predaju se tako lako’. To će biti naš recept. Istina je da mi ne treniramo slabo, ali ono što nedostaje je veće samopuzdanje prilikom tih šuteva. Ovo nisu igrači koji nemaju šut, samo je su izgubili samopuzdanje koje ćemo treningom morati da vratimo“, zaključio je Milojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar