Milošević: Velike šanse za prolaz; Petković: Slatke muke

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević prezadovoljan je što će reprezentacija Srbije na Mundijalu igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kostarike i poručio da su velike šanse za prolaz dalje.

„Zadovoljan sam, dobili smo atraktivnog rivala poput Brazila i to je sjajno. Sa preostale dve ekipe može da se igra, imamo realne šanse da prođemo grupu. Verujem da je Kostarika malo slabija od ostalih, a mislim da smo za nijansu smo bolji od Švajcarske“, rekao je MIlošević novinarima u Beogradu.

Milošević je podsetio na prijateljski meč Brazila i Srbije pred SP 2014. godine u Sao Paolu kada je domaćin pobedio 1:0 i poručio da „Orlovi“ mogu da igraju sa njima.

Na pitanje ko će sa klupe da predvodi srpske fudbalere u Rusiji, Milošević je odgovorio:

„Budite strpljivi oko selektora“, poručio je nekadašnji kapiten državni tim, ucesnik Mundijala u Francuskoj 1998. i Nemačkoj osam godina kasnije.

Ilija Petković, koji je predvodio reprezentaciju SCG u Nemačkoj 2006. godine, rekao je da danas počinju „slatke muke“.

„Reprezentacija Švajcarske je do samog finiša kvalifikacija imala sve pobede, do duela sa Portugalcima, ali je prošla kroz baraž. Šta da kažem o Brazilu, o njima svi pričaju. Oni se brzo oporavljaju. Protiv Kostarike će svi će želeti prolaz“, rekao je Petković.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović ocenio je da je žreb mogao da bude i bolji i gori.

„Sve tri utakmice biće teške, dobili smo prosečnu grupu. Moglo je bolje i lošije, grupa je po meri. Brazil je favorit, a ravnopravno možemo da igramo protiv Švajcarske i Kostarike. Imamo šanse da prođemo“, zaključio je Šurbatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

FSS
Komentari (0)
Dodaj komentar