Milovanović: Cilj plasman medju prvih šest na Evropskom šampionatu

Srpski automobilista Nemanja Milovanović rekao je danas da mu je cilj da na predstojećem šampionatu Evrope (CEZ) bude medju šest najboljih.

Evropski šampionat održaće se od 28. do 30. aprila na stazi Hungaroring u Madjarskoj. Milovanović će pod okriljem brenda „planetwin365“ voziti u klasi D4-2000ccm E1, Hondu sivik sa sekvencionim menjačem.

„Posle više godina ponovo nastupam na evropskoj sceni i izuzetno sam srećan što ću nastupati na ozbiljnoj stazi kakva je Hungaroring, što ću se trkati i odmeriti snagu sa velikim brojem takmičara iz cele Evrope. Daću sve od sebe da postignem što bolji rezultat, iako vozim nov automobil sa kojim nisam imao nijedan test. Nisam nikada vozio tu stazu, a pošto nisu stigle nove gume, voziću sa starim. Moj cilj je da budem u medju šest najboljih. Ako se to desi biću jako zadovoljan, naročito zbog toga što su u konkurenciji takmičari koji voze svetsko prvenstvo“, rekao je Milovanović.

Planetwin365 je treću godinu zaredom potpisao ugovor sa Nemanjom Milovanovićem, koji je i zaštitno lice brenda. Taj ugovor omogućiće mu učešće na trci CEZ.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo produžili ugovor sa Nemanjom Milovanovićem i što će on još jednu godinu biti zaštitno lice našeg brenda. Takodje, ponosni smo na to što zahvaljujući ovom ugovoru Nemanja uzima učešće na Šampionatu centralne Evrope u automobilizmu. Trudimo se da pomognemo mladim sportistima u ostvarenju zavidnih medjunarodnih rezultata i nadamo se da ćemo još jednom biti ponosni na Nemanju i njegov uspeh“, rekla je predstavnica kompanije planetwin365 Ana Boros Todić.

Milovanović je apsolutni šampion na brdskim trkama postao 2013. a iste godine i vicešampion u prvenstvu Srbije. Prošle godine postao je vicešampion Srbije na brdskim trkama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar