Minesota pobedila Atlantu, 14 poena Bjelice

Košarkaši Minesote pobedili su noćas Atlantu sa 126:114 i prekinuli niz od dva poraza u NBA ligi, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica u pobedi je učestvovao sa 14 poena.

Minesotu je predvodio Karl Entoni Tauns sa 56 poena i 15 skokova, što je bio njegov 63. „dabl dabl“. Endru Vigins postigao je 17, dok je Bjelica za 37 minuta postigao 14 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Majk Maskala sa 24 poena.

Los Andjeles Klipersi pobedili su Finiks sa 111:99 i ostali u igri za plasman u plej-of Zapadne konferencije. Tobajas Heris predvodio je Kliperse sa 27 poena, od kojih je 15 postigao u trećoj četvrtini, a njegova ekipa obezbedila je pobedu serijom 18:0 na početku poslednje deonice.

Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je dva minuta, nije se upisao medju strelce, a imao je dva skoka i asistenciju. Miloš Teodosić nije igrao. Klipersi sada zaostaju jednu utakmicu za Jutom na osmom mestu koje vodi u plej-of.

U ekipi Finiksa najefikasniji je bio Tajler Ulis sa 21 poenom.

Košarkaši Bostona pobedili su Jutu sa 97:94 „trojkom“ Džejlena Brauna 0,1 sekundu pre kraja utakmice. Braun je meč završio sa 21 poenom, a Džejson Tejtum postigao je 16 poena za Seltikse, koji su ostvarili petu uzastopnu pobedu.

U ekipi nije bilo Kajrija Irvinga zbog operacije kolena, kao ni Markusa Morisa i Ala Horforda zbog povrede skočnog zgloba.

Donovan Mičel postigao je 22 poena za Jutu, Riki Rubio 14 poena, 10 asistencija i osam skokova, a Dže Krauder 16 poena.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Šarlot sa 118:105, a utakmicu je obeležio igrač Kavalirsa Lebron Džejms koji je izjednačio rekord Majkla Džordana od 866 uzastopnih utakmica sa postignutim dvocifrenim brojem poena. On je svoj niz počeo 6. januara 2007. godine, a rekord legendarnog igrača Bulsa može da obori u petak na domaćem terenu protiv Nju Orleansa.

Džejms je utakmicu završio sa 41 poenom, 10 skokova i osam asistencija za Klivlend, koji je ostao ispred Filadelfije na trećem mestu Istočne konferencije.

Najefikasniji u ekipi Šarlota bio je Kemba Voker sa 21 poenom.

Filadelfija je pobedila Njujork sa 118:101 i ostvarila osmi vezani trijumf, dok je Memfis do druge uzastopne pobede došao protiv Portlanda sa 108:103.

Bruklin je pobedio Orlando sa 111:104, a Los Andjeles Lejkersi pobedili su Dalas sa 103:93 i naneli mu sedmi poraz u poslednjih devet utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar