Mirotić: Radili smo šta je trener tražio od nas

MADRID – Košarkaš Barselone Nikola Mirotić izjavio je da je razočaran porazom od Reala u finalnoj seriji ACB lige, prenose španski mediji.

Real je osvojio titulu pošto je sinoć pobedio Barselonu 81:74. Madridski klub je do novog trofeja stigao 3:1 u pobedama u finalnoj seriji.

„Nismo zadovoljni kako smo završili sezonu, bila je veoma neuspešna. Ovaj tim je želeo više. Očigledno da ciljevi nisu ostvareni i zato smo tu gde jesmo. Moramo da čestitamo Realu, jer su bili superiorniji. Moramo da razmislimo i da gledamo napred“, rekao je Mirotić.

Navijači Barselone su razočarani kako je trener katalonskog kluba Šarunas Jasikevičijus vodio ekipu u finišu sezone.

„Uvek smo se trudili da uradimo ono što je trener tražio od nas. Ima dosta grešaka i sa naše strane, ali i Real je dobro odradio defanzivu i znao šta su naše snage. Poslednjih meseci, iz nekog razloga, ekipa ide nizbrdo“, naveo je Mirotić.

Barselona je ove sezone osvojila samo Kup kralja.

„Ekipa uvek ima karakter i bori se. Nikada ne bih postavljao pitanje karaktera igrača, jer smo prošle godine bili u teškim situacijama i osvojene su dve titule. Ove godine toga nije bilo. Ne može se rečhi da je to zbog karaktera, ne delim to mišljenje. Ponekad ne možete da kontrolišete neke povrede, ali generalno nismo bili tim kakav se očekivao”, rekao je Mirotić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar