Mlada reprezentacija Srbije izgubila od Španije

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u sinoć u Bidgošču od Španije sa 0:1, u utakmici poslednjeg, trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Jedini gol na utakmici postigao je Denis Suares u 38. minutu.

Ekipa Nenada Lalatovića je turnir završila sa jednim bodom, a Španija, koja je igrala u kombinovanom sastavu pošto je i pre večerašnje utakmice izborila plasman u polufinale, ima maksimalnih devet bodova.

U drugoj utakmici u Grupi B Portugal je pobedio Makedoniju sa 4:2.

Srbija je utakmicu završila sa desetoricom igrača pošto je u 40. minutu njen kapiten Uroš Djurdjević dobio drugi žuti karton. Napadač Partizana je u skoku laktom udario u lice Merina.

Srbija je prva imala šansu u četvrtom minutu kada je posle kornera centrirao Andrija Živković, ali je veoma loše šutirao Miloš Veljković. Posle toga je u dobroj prilici bio i Djurdjević, ali je loše reagovao. Španija je mogla da povede u 18. minutu kada je Karlos Soler izašao jedan na jedan sa golmanom Srbije, ali je Filip Manojlović uspeo da odbrani njegov šut.

Španija je posle toga imala još jednu šansu, preko Suaresa, koji je šutirao pored gola. On je u 38. minutu doneo prednost Španiji, kada je sa oko pet metara pogodio mrežu posle dobrog dodavanja Alvara Odriosole sa desne strane. Minut kasnije Španci su mogli da udvostruče prednost, ali je Soler iz izgledne situacije šutirao preko gola. U 40. minutu isključen je Djurdjević.

Španci su imali nekoliko prilika i u drugom poluvremenu. U 51. minutu golman Manojlović je prvo odbranio šut Borhe Majorala, a u 66. minutu Suaresa. Fudbaler Barselone je u nastavku akcije slabo šutirao pored gola. Srbija je zapretila u 73. minutu posle akcije u kojoj su učestvovali Živković, Mijat Gaćinović i Nemanja Maksimović, koji je u završnici loše šutirao.

Srpski golman se ponovo istakao u 83. minutu, kada je odbranio šut Borhe, a posle toga Srbija je mogla do izjednačenja kada je Saša Lukić centrirao sa desne strane, Živković je snažno šutirao, ali je golman Pau Lopes izbacio loptu u korner.

Do kraja utakmice srpski fudbaleri su pokušavali da ugroze gol Španije, ali nisu ozbiljnije ugrozili Lopesa.

Protivnik Španije u polufinalu biće poznat posle završetka današnjih utakmica trećeg kola Grupe C. Španija je jedina ekipa na turniru sa sve tri pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar