Mladen Kecman: Spremni smo za Svetsko prvenstvo

BEOGRAD – Rvački savez Srbije je spreman da posle 14,15 velikih manifistacija koje je organizovao u poslednjih 7,8 godina organizuje i Svetsko prvenstvo, ovo je svakako kruna svega. Ono što mogu da kažem jeste da za nas prvenstvo sveta može da počne već sutra, rekao je član Izvršnog odbora rvačkog saveza Srbije Mladen Kecman gostujući na Tanjugu, uoči početka Svetskog prvenstva u Beogradu.

Šampionat sveta u rvanju, prvi put će se održati u Beogradu od 10. do 18 septembra.

„Ovo je kruna. Da biste dobili jedno ovakvo takmičenje, morate kao savez da budete stabilni, da imate iskustva u tome, a takođe morate imati i vrhunske rezultate. Moram napomentu da su rezultati naših rvača zaista sjajni u poslednjih 10 godina. Iza toga stoji višedecenijski rad Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta i Rvačkog saveza Srbije uz podršku naše države“, rekao je Kecman Tanjugu.

Rekao je i da je želja saveza da bude veliki odziv publike.

„Želimo da pokažemo svetu da nisu samo zapad i istok ti koji popularišu rvanje gde su hale prepune. Želimo da naša Arena bude puna, da pokažemo da je Srbija zemlja sporta, kao što jeste, ali i da ne zapostavlja neke grane koje zaslužuju i te kako pažnje,“ dodao je Kecman.

Prethodnih godina u konkurenciji seniora uspešni su bili Mate i Viktor Nemeš, Davor Štefanek, Zurab Datunašvili i Mihail Kadžaja. Kecman navodi da su naši rvači uspešni i u mlađim kategorijama, i da rvački savez u svom timu ima buduće šampione.

„Do 23 godine u kategoriji mlađih seniora imamo bronzanog sa Svetskog i Evropskog prvenstva Branka Kovačevića, Dušana Stokića koji je do 15 godina bio treći u Evropi. Imamo juniora Luku Katića koji je prošle nedelje bio peti na svetu. To su naša deca koja su poslednjih 10 godina provela u sportu uz stručan nadzor sa kvalitetnim trenerima, što je svakako rezultiralo medaljama“, kazao je Kecman.

Šampionat je na programu od 10. do 18 septembra, a Beograd će ugostiti preko 2.500 takmičara iz više od 80 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar