Mladi fudbaleri Srbije pobedili Austriju

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, pošto je danas u gostima pobedila Austriju sa 3:1 u četvrtoj utakmici Grupe sedam.

Golove za Srbiju postigli su Aleksandar Lutovac u 30, Luka Jović u 87. minutu iz jedanaesterca i Luka Ilić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, dok je strelac jedinog pogotka za Austriju bio Konrad Lajmer u 73.

Ekipa Gorana Djorovića je na meču protiv Austrije nastupila bez Nemanje Radonjića, Andrije Živkovića i Marka Grujića koji su prekomandovani u „A“ selekciju, ali su i bez njih nadigrali rivala i došli na korak od plasmana na kontinentalni šampionat u Italiji.

Srbija je do vodjstva stigla praktično iz prve prilike na utakmici. Vezista Čukaričkog Petar Mićin je probio po levoj strani i snažno šutirao, a golman Aleksandar Šlager je uspeo da zaustavi njegov udarac i odbije do Lutovca koji je imao lak zadatak da zatrese mrežu gostiju.

Austrija je do poluvremena imala inicijativu, ali je mreža Borisa Radunovića mirovala. U istom ritmu je domaćin igrao u nastavku, a do izjednačenja su stigli posle dobrog kontranapada koji je na asistenciju Arnela Jakupovića okončao Lajmer.

Srbija se nakon primljenog gola trga, počela sve više da preti rivalu, a do nove prednosti stigla je posle jedanaesterca koji je realizovao Jović. Prethodno je Lajmer u šesnaestercu oborio Sašu Lukića.

Konačan rezultat je posle odličnog prodora postavio debitant Luka Ilić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Srbija je lider Grupe sedam sa 12 bodova, dva više od drugoplasirane Rusije koja ima utakmicu više, dok je Austrija četvrta sa šest.

Mladi fudbaleri Srbije će za četiri dana gostovati Jermeniju u petoj utakmici Grupe sedam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar