Mladom Ajaksovom igraču trajno oštećen mozak

Mladi Ajaksov fudbaler Abdelhak Nuri (20) iznenada se srušio na terenu tokom prijateljske utakmice sa Verderom prošle subote. Nuri je pred kraj susreta doživeo srčanu aritmiju zbog koje je počeo otežano da diše.

Utakmica je prekinuta, a nakon što su Holanđaninu gotovo pola sata ukazivali pomoć na terenu, helikopterom je prebačen u najbližu bolnicu nedaleko od austrijskog grada Hipaha.

Nurija su stavili u induciranu komu i nakon nekoliko dana objavili da mu srce nije oštećeno i da radi normalno, ali su morali da pričekaju sa nalazima pretrage mozga.

Oni su juče doneli najgore vesti. Nuri je pretrpeo teško oštećenje mozga, iako se još ne zna kakve tačno posledice će mladi Holanđanin imati. Sigurno je da je njegova fudbalska karijera završena.

„U šoku smo, niko u klubu ne može da veruje. Možemo samo da mislimo kako se oseća njegova porodica, kojoj ćemo pružiti svu moguću pomoć. Abdelhak je veliki talent, ali nažalost nikada nećemo znati kako bi izgledala njegova karijera“, izjavio je Ajaksov direktor i bivši golman Edvin van der Sar.

Nuri se vratio u Amsterdam, gde će nastaviti sa lečenjem. Prošle sezone odigrao je 15 utakmica za prvi Ajaksov tim i u kupu postigao jedan gol, a bio je proglašen najboljim mladim igračem lige.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Abdelhak NuriAjaks
Komentari (0)
Dodaj komentar