Modrić najbolji fudbaler u izboru Uefe u protekloj sezoni

Vezista Real Madrida  Luka Modrić proglašen je danas u Monaku za najboljeg fudbalera u prethodnoj sezoni u izboru Evropske fudbalske unije (Uefa).

Modrić je prethodne sezone s Real Madridom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, dok je nacionalni tim predvodio do finala na Svetskom prvenstvu u kom su poraženi od Francuske.

Hrvatski reprezentativac je prethodne sezone odigrao 43 utakmice za Real i postigao dva gola, dok je u nacionalnom dresu nastupio 12 puta i postigao tri pogotka.

„Osećam se sjajno. Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene, takodje i mojim saigračima i trenerima“, rekao je Modrić po dodeli priznanja.

Za najboljeg golmana u prethodnoj sezoni Lige šampiona proglašen je igrač Real Madrida Kejlor Navas, za defanzivca Serhio Ramos, dok je najbolji vezni igrač Luka Modrić, a napadač Kristijano Ronaldo.

Modrić je pobedio u konkurenciji doskorašnjeg saigrača Kristijana Ronalda i napadača Liverpupa Mohameda Salaha.

Fudbalerka Volfsburga Pernil Harder izabrana je za najboljeg igrača Lige šampiona u prethodnoj sezoni.

Legendarni fudbaler Mančester juanajteda i Real Madrida Dejvid Bekam dobio je specijalno priznanje Uefe „Nagrada predsednik“ za dostignuća na i van terena, dok je, reprezentativac Gruzije i fudbaler San Hosea Guram Kašija dobio nagradu za jednakost u igri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar