Morinjo: Ekipa Junajteda zaslužuje više pohvala

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da kritičari igre njegove ekipe imaju dvostruke standarde.

Ekipu Junajteda kritikuju zbog konzervativnog stila igre u nedavnim utakmicama protiv Liverpula i Totenhema, a Morinjo je rekao da bi druge ekipe hvalili da su šest od sedam utakmica završile bez primljenog gola, što je učinio njegov tim.

„Ne želim da komentarišem, jer ću onda raditi posao koji nije moj. Ponekad mislim da bi trebalo (da komentarišem), ali onda se ohladim. Slični nastupi drugih klubova su magični, primeri briljantne taktike i sjajnih stavova njihovih igrača. Za druge klubove takvi nastupi su konzervativni, negativni – toliko je prigovora“, rekao je Morinjo, preneo je Skaj.

„Na primer, Totenhem je pobedio Liverpul sa 4:1, a bio je i bolji od Real Madrida sa 3:1, ali protiv Mančester junajteda nije postigao gol, pa mislim da moja ekipa za to zaslužuje pohvale“, dodao je portugalski trener.

Junajted će u nedelju igrati protiv Čelsija, Morinjovog bivšeg kluba sa kojim je ostvario velike uspehe. Morinjo se u više navrata vraćao na Stamford Bridž, kao trener Intera i Junajteda, ali je naveo da se i dalje oseća čudno.

„Moram da priznam da se osećam drugačije, ali na kraju krajeva, želim da pobedim. To će biti važna utakmica pošto su oni šampioni, ali sa emotivne strane, to je samo još jedan meč. Za nekoliko godina biće prirodnije, za četiri ili pet godina niko se verovatno neće sećati da sam bio trener Čelsija“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar