Morinjo: Oštećeni smo za dva penala, neki igrači mentalno odsutni

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da su neki njegovi fudbaleri bili odsutni mentalno u prvom poluvremenu utakmice sa gradskim rivalom Sitijem, ali je okrivio sudiju Marka Klatenburga da je njegovu ekipu oštetio za dva penala.

„Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili ispod nivoa. Da biste igrali ovakve utakmice, morate da budete mentalno spremni, u smislu brzog razmišljanja i donošenja odluka. Neki igrači nisu bili na tom nivou. Grešili smo i platili smo za svoje greške“, rekao je Morinjo posle utakmice.

Siti je danas pobedio u gostima sa 2:1, a sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

„Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije. Mi smo bili tim koji je pokušavao da promeni rezultat. Imali smo iskrenost i dostojanstvo da jurimo rezultat. Zaslužili smo gol u drugom poluvremnu“, kazao je Morinjo.

Portugalac je, medjutim, ocenio da je njegov tim oštežen za dva nedosudjena penala.

„Mislim da je Mark Napravio dve greške. Bravo je trebalo da dobije crveni karton, a mi penal posle starta Klaudija Brava na Vejnu Runiju. Da  je neki moj igrač to uradio, Felaini ili Runi, dobili bi crveni karton. Ali, teško je svirati penal u kaznenom prostoru“, rekao je Morinjo.

„Drugi penal je trebalo da nam dosudi zbog igranja rukom (Nikolasa Ernana) Otamendija. Neki znalci, ili vi novinari, reći će da je bila pozadina ruke i da se to ne računa, ali on je trčao da preseče centaršut, prošao je ispod. Dakle, znao je gde je lopta i postavio je lakat. To je isto penal. Ali, utakmica je bila dobra“, rekao je Morinjo.

Mediji i stručnjaci složni su u oceni da je derbi Mančestera bila odlična utakmica i da su oba tima igrala sjajno.

„Ne mogu da budem radostan prvim poluvremenom, jer je ono važno kao i drugo. Ponavljam, neki pojedinci, a to nisu dvojica, nego trojica, četvorica, čak i petorica. Jasno je da su oni najviše razočarani. Igrači se preispituju, znaju kada nisu tu. Kada niste tu sa 11 igrača…dali smo im prednost od 45 minuta“, rekao je Morinjo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar