Morinjo: Važno je da pobedom započnemo Ligu šampiona

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da je važno da njegova ekipa pobedom počne takmičenje u Ligi šampiona i da „mora da bude favorit“ u predstojećem duelu sa Makabijem iz Tel Aviva.

„Oni su dovoljno dobra ekipa da nas pobede. Ali, mi znamo da smo bolji tim i to moramo da dokažemo. Poštujem ih, gledao sam njihove utakmice, analizirao sve“, rekao je Morinjo na konferenciji za novinare, preneli su britanski mediji.

Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protvi Makabija iz Tel Aviva, utakmicu prvog kola Grupe G u Ligi šampiona.

„Sva četiri tima počinju od nule. Važno je što prvu utakmicu igramo kod kuće i veoma je važno da dobro počnemo, pre nego što budemo išli na gostovanja u Kijev i Portugal“, rekao je Morinjo.

„Takođe, znam i da je Makabi prošle nedelje trenirao drugačijim sistemom od uobičajenog i verovatno će igrati sa petoricom odbrambenih igrača. Tako je igrao Votford prošle sezone sa istim trenerom (Slavišom Jokanovićem), pa smo se pripremili za obe situacije. Znamo šta bi trebalo da radimo, verujemo u sebe i mislimo da možemo da pobedimo, ali poštovanje (protivnika) je dobra izreka u fudbalu“, dodao je on.

Čelsi je loše počeo takmičenje u Premijer ligi, osvojio je četiri boda u pet utakmica. Upitan da li namerno daje prioritet Ligi šampiona u odnosu na domaće prvenstvo, Morinjo je odgovorio odrično.

„Za mene bi bilo lakše kada bih to rekao. Ali ne mogu da kažem ono što nije istina. Za nas su takmičenja jednaka i nijedno nema prioritet“, rekao je Morinjo. 

Morinjo je najavio da će promeniti neke igrače i pružiti priliku onima koji su manje igrali.

Ekipu Makabija predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović, koji je svojevremeno igrao za Čelsi, a u izraelskom timu je i bivši golman Crvene zvezde Predrag Rajković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar