Murinjo: Dokazujem se samo sebi, želim da nasledim Fergusona

Novi menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo rekao je da ne oseća pritisak koji nosi preuzimanje tako velikog kluba i poručio da nema kome da se dokazuje osim samom sebi.

„Ovaj izazov me ne čini nervoznim, dolazi u pravom momentu u mojoj karijeri. Ovo je posao koji svako želi, a retki uspeju da ga dobiju. Znam šta navijači očekuju od mene. Imam veliku motivaciju, tamo sam gde želim da budem. Postoje menadžeri koji su poslednji put osvojili titulu pre 10 godina, neki nisu osvojili nijednu. Ja sam poslednju uzeo pre godinu dana. Moram samo da se dokažem sebi, ne drugima“, rekao je Murinjo nedavno na prvoj zvaničnoj konferenciji u Mančesteru.

On je dodao da je, ipak, pomalo frustrirajuće što Junajted sledeće sezone neće igrati Ligu šampiona.

„Ne krijem da ću juriti rekorde Ser Aleksa Fergusona u tom takmičenju. Nadam se da će ovo biti jedina sezona u kojoj ćemo izostati, jer Mančester Junajted je klub za Ligu šampiona i moramo da se postaramo da naredne sezone igramo u Ligi šampiona“, rekao je portugalski stručnjak i naveo da on nije kriv za odlazak Rajana Gigsa, koji je nakon 29 godina napustio Old Traford.

„Što se tiče Gigsa želim da rasčistim neke stvari. Posao koji je želeo Gigs klub je dao meni i to nije moja krivica. Gigs je želeo da bude menadžer Junajteda, a samo iz kluba vam mogu reći što su se odlučili da daju taj posao meni. Osetio je kada treba da bude hrabar. Ako se bude vratio u Junajted dok ja budem tu, dočekaću ga raširenih ruku“.

Na pitanje novinara da li je dobio neki savet od dugogodišnjeg menadžera Ser Aleksa Fergusona, rekao je da mu je legendarni „Fergi“ poručio da u Mančester ponese kišobran i flašu vina.

„Prvo mi je rekao da ponesem kišobran i već prvog dana mi je bio potreban. Drugo, poručio mi je da donesem flašu svog omiljenog vina, pošto ćemo sada često imati priliku da sedimo zajedno. Naravno da je uvek dobrodošao na trening i da cenim njegove savete“, istakao je Murinjo i na kraju dodao da Vejn Runi, kod njega u timu, neće igrati u veznom redu.

„Na terenu ima mnogo „poslova“, a ja mislim da je možda i najteže pronaći čoveka koji zna da pošalje loptu u mrežu. Igrači tokom karijere menjaju karakteristike i normalno je da Runi nije isti igrač kao nekada. Ali, ono što se kod takvih igrača ne menja, jeste želja za postizanjem golova. Runi možda više nije klasičan centarfor, igrač sa brojem devet, ali u mom timu nece biti ni broj šest, koji ce se nalaziti 50 metara od gola“, zaključio je 53-godišnji stručnjak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mančester JunajtedŽoze Murinjo
Komentari (0)
Dodaj komentar